Tegelvloeren

Het leggen van tegelvloeren


Uw tegels bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in uw woning. Kiest u een strakke en moderne stijl? Of wilt u juist een warme, sfeervolle woonkamer creëren? Dat beïnvloedt u met onder andere de materiaalsoort en de kleur.

Bijna iedereen laat tegels zetten in de keuken, badkamer of het toilet. We leggen echter ook steeds vaker plavuizen in de woonkamer. Het hygiënische en duurzame karakter van de vloer spreekt veel mensen aan. Bij plavuizen denken veel mensen nog aan die ouderwetse, lelijke tegelvloeren. Tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. Door het betegelen met plavuizen creëert u een luxe sfeer in de woonkamer. Zowel keramiek als natuursteen is erg geschikt in de woonkamer. De PEI-waarde, slijtvastheid, is in de woonkamer wel van belang. De woonkamervloer kunt u perfect verwarmen met vloerverwarming. Dit is erg energiezuinig, ruimtebesparend en het vergroot uw wooncomfort.

 

Net als het betegelen is het voegen van tegels een klus die nauwkeurigheid vereist. De voegen bepalen immers voor een groot gedeelte het eindresultaat van het tegelwerk. Daarnaast is de waterkerende functie essentieel, vooral bij badkamertegels. We letten goed op de minimale voegbreedte om slijtage (eruit komen van voegen) te vermijden. Zelf maakt u de keuze voor de kleur van de voegen.

Copyright @ HR-verbouwingen

 All Rights Reserved